Torta Barozzi maitsev kohvikook

Vana ja traditsiooniline Torta Barozzi koogi retsept, mis kaalujälgijaid ei rõõmusta, kõiki teisi aga küll. Neile, kes on puhkuse ajal sunnitud kaloreid lugema, mõtleme varsti välja ka mõned lahjemad magusad üllatused :) Torta Barozzi kohvikoogi tegemine on üsna lihtne ja see itaaliapärane ahvatlus on pühapäevase perekondliku lõunasöögi lõpetuseks justkui loodud. Inspiratsiooni ammutasime Itaaliast, Costadoro kohvi kodumaalt.

Vaja läheb:
250 g tumedat šokolaadi
150 g suhkrut
4 muna
100 g kooritud ja röstitud mandleid
80 g võid
1 väike klaas rummi
1 spl kvaliteetset Itaalia kohvi (jahvatatud)
Kogus: 4 portsjonit

Toimi nii:
Sulata šokolaad koos võiga veevannis. Löö munakollased suhkruga vahtu ja lisa peeneks tambitud mandlid. Seejärel lisa rumm, kohv ning šokolaadi ja või sulatatud segu. Vahusta munavalged ja lisa need aeglaselt ülejäänud taignale. Sega ühtlaseks massiks. Vala tainas võiga määritud või küpsetuspaberiga kaetud koogivormi ning küpseta 180-kraadises ahjus umbes 30 minutit. Jälgi kooki ja ära hoia ahjus kauem kui 35 minutit, sest koogi sisu peab jääma niiske. Lase jahtuda ja naudi! Juurde võid serveerida traditsioonilist Itaalia Mascarpone kreemi või veelgi traditsioonilisemat Eesti jäätist Regatt!

Mascarpone kreemi valmistamiseks läheb vaja:
200 g mascarpone juustu
200 g suhkrut
3 munakollast
2 munavalget
Pits rummi või konjakit

Toimi nii:
Vahusta munakollased suhkruga. Segades lisa juurde rumm ja juust. Vahusta munavalged kõvaks vahuks ja lisa lusikahaaval segule. Serveeri väikestes kausikestes või klaasides koos kohvikoogiga.
Buon Appetito!